Geen gegevens gevonden
Home > Agenda > Bijeenkomst
30-11-2022 NRK Verpakkingen masterclass VoedselveiligheidOp woensdag 30 november organiseert NRK Verpakkingen de jaarlijkse masterclass over Voedselveiligheid. Onze voedselcontactexpert Kris Callaert praat u in een dag bij over vier actuele onderwerpen in de regelgeving voor gerecyclede kunststoffen en voedselcontact.

Voor wie?
Het programma is zowel interessant en leerzaam voor de ervaren als iets minder ervaren voedselcontactexperts.

Praktische informatie
De masterclass start om 10.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur. Het programma duurt tot 15.00 uur. Bij iedere presentatie is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en eigen casussen in te brengen. Om 12.30 uur serveert Van der Valk een uitgebreid lunchbuffet en is er tijd genoeg om te netwerken en ervaringen te delen. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden

Let op: andere locatie
In verband met een brand bij NBC Congrescentrum in Nieuwegein moeten we dit keer uitwijken naar een andere locatie. We zijn op 30 november te gast bij Van der Valk Hotel Vianen, Prins Bernhardstraat 74 in Vianen. Deze locatie is zowel met het OV als per auto goed te bereiken. 

Kosten, aanmelden en voorwaarden 
Deze masterclass is gratis toegankelijk voor leden van NRK Verpakkingen en de NRK. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Niet-leden zijn van harte welkom maar betalen € 150. Als er meer inschrijvingen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, hebben leden voorrang. Wij vinden het belangrijk om verspilling tegen te gaan. Daarom brengen wij bij ‘no show’ een fee van € 100 in rekening als u op de dag zelf en zonder schriftelijke of telefonische afmelding niet aanwezig bent. Annuleren kan tot woensdag 23 november. Vanzelfsprekend is bij verhindering een collega van harte welkom.

Aanmelden 
Bent u erbij op 30 november? Stel uw plaatsje in het klaslokaal veilig en meld u direct aan

Programma

09.30 uur | inloop en ontvangst

10.00 uur | Gebruik van PCR in voedselcontact toepassingen.
EC 282/2008 versus de recast: een update over het actuele wettelijk kader voor gebruik van post-consumer gerecyclede kunststof (PCR).

11.00 – 11.30 uur | pauze

11.30 uur | Recycling schema’s onder de recast. 

Wat wijzigt er voor ‘closed and controlled loop’ processen met EFSSA-goedkeuring onder de recast? En waar moet je rekening mee houden bij het opzetten van een nieuw recyclingschema?

12.30 – 13.30 uur | lunch

13.30 uur | Gebruik van PCR achter een functionele barrière.

Wat wijzigt er onder de recast? En hoe kun je aantonen dat de toepassing van PCR achter een barrière veilig is?

14.15 uur | Administratieve lasten onder de recast.
Wat betekent de recast voor het bijhouden van uw registers, DoC’s en de Compliance Monitorring Summary Sheets?

15.00 uur | einde programma