Geen gegevens gevonden
Home > Agenda > Bijeenkomst
10-05-2023 Themadag Voedselveiligheid


Op woensdag 10 mei organiseert NRK Verpakkingen de jaarlijkse themadag Voedselveiligheid bij Van der Valk Hotel in Vianen. Kris Callaert praat u samen met Gabriëlle van Benthem (Intertek) en Niels van Marle (KIDV) in een ochtend bij over drie actuele onderwerpen.  
 

Praktische informatie
De themadag start om 9.30 uur, inloop vanaf 9.00 uur. Het programma duurt tot 12.30 uur en eindigt met een uitgebreide lunch, zodat er tijd genoeg is om te netwerken. We zijn te gast bij Van der Valk Hotel Vianen, Prins Bernhardstraat 75, Vianen. Deze locatie is met het OV en per auto goed te bereiken. 

Voor wie?
Het programma is zowel interessant en leerzaam voor de ervaren als iets minder ervaren voedselcontactexperts.

Kosten, aanmelden en voorwaarden 
Deze themadag is gratis toegankelijk voor leden van NRK Verpakkingen en de NRK. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Niet-leden zijn van harte welkom maar betalen € 150. Als er meer inschrijvingen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, hebben leden voorrang. Wij vinden het belangrijk om verspilling tegen te gaan. Daarom brengen wij bij ‘no show’ een fee van € 100 in rekening als u op de dag zelf en zonder schriftelijke of telefonische afmelding niet aanwezig bent. Annuleren kan tot woensdag 3 mei. Vanzelfsprekend is bij verhindering een collega van harte welkom.

Aanmelden
Bent u erbij op 10 mei? Verzeker u van een plaatsje en meld u direct aan

Programma

09.00 uur | inloop

09.30 uur | Duurzaam verpakken in een circulaire economie – wat houdt dit in en waar moeten verpakkingen aan voldoen? | Niels van Marle, Senior Expert Duurzaam Verpakken, KIDV

Om klimaatverandering tegen te gaan en om zuiniger om te gaan met grondstoffen, moeten we inzetten op een circulaire economie. Oftewel; een economie waarin geen afval meer bestaat en waar grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Maar hoe werkt dat in de praktijk wanneer je duurzaam wilt verpakken? Aan welke factoren moet je dan denken? En wat zit eraan te komen op het gebied van wet- en regelgeving?

10.15 uur | Regulation on recycled Food Contact Plastics (EU) 2022/1616: Testing approach for preliminary risk assessment | Gabriëlle van Benthem, Application Specialist Food Contact, Intertek
Wat is binnen deze wetgeving de rol van laboratoria en testen

11.00 uur | pauze

11.30 uur | Toekomstige wijzigingen in de voedselcontact wetgeving | Kris Callaert, Projectmanager kunststofverpakkingen en voedselcontact NRK Verpakkingen
Met aandacht voor de revisie van kaderverordening EC 1935/2004, de status van de plastics recycling verordening EU 2022/1616 en het te verwachten amendement op EU 100/2011.

12.30 uur - 13.30 uur | lunch