Account aanvragen

Engeland houdt inzameling tegen het licht


De ACP, de verpakkingsadviescommissie van de overheid in het Verenigd Koninkrijk, schenkt in haar eindreportage speciale aandacht aan kunststofverpakkingen en het PRN-systeem waarmee kunststofverpakkingsafval wordt ingezameld. De ACP erkent de complexiteit van de inzameling van de verschillende kunststofverpakkingen en maakt daarom onderscheid tussen de categorieën kunststofflessen, harde kunststofverpakkingen en folies. Deze categorieën hebben te maken met uiteenlopende thema’s als het gaat om inzameling, sortering en verwerking, constateert de ACP.
Industrie richt AIPIA op
Veertig grote bedrijven uit de voedingsindustrie, evenals de farmaceutische en logistieke sector hebben zich verenigd in AIPIA, de Active and Intelligent Packaging Industry Association.
De nieuwe vereniging heeft zich ten doel gesteld om actieve en intelligente verpakkingstechnologieën uit de R&D-hoek te halen en commercieel te gebruiken.
Deelnemende bedrijven aan het collectief zijn onder meer: Dow Performance Packaging, DSM, Bayer, Motorola, NXP en Avery Dennison RFID. Ook logistieke bedrijven zijn lid, waaronder UPS en retailer Marks & Spencer. Eef de Ferrante, directeur van AIPIA, noemt de vereniging een ‘hands on’ organisatie die alle onderdelen van de keten wil samenbrengen en gaat zorgen voor normering en de implementatie van processen. Daarnaast wil AIPIA de communicatieplatforms tussen productie, verpakking, logistiek en de detailhandel helpen ontwikkelen.

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2021