Account aanvragen

Brits verbod op plastic voor eenmalig gebruik van kracht

Op 1 oktober is het verbod op de verkoop van plastic rietjes, roerstaafjes en wattenstaafjes in het Verenigd Koninkrijk van kracht geworden.

Met de inwerkingtreding van dit verbod heeft de regering van het VK een nieuwe stap gezet in de strijd tegen plasticafval voor eenmalig gebruik, zo geeft ze zelf aan. "Plastic voor eenmalig gebruik veroorzaakt echte schade aan het milieu", aldus milieuminister George Eustice. "Dit kabinet wil dit probleem resoluut aanpakken. Het verbod op plastic rietjes, roerstaafjes en wattenstaafjes is slechts een volgende stap in onze strijd tegen plastic vervuiling en onze belofte om onze oceaan en het milieu te beschermen voor toekomstige generaties."

Eind augustus stelde de overheid al in dat alle Britse winkeliers vanaf april 2021 verplicht geld moeten gaan vragen voor een plastic tasje. Eeder waren dat nog alleen grotere winkels. Het minimumbedrag voor dit tasje wordt verhoogd van 5 pence naar 10 pence. Daarnaast zal de regering vanaf april 2022 extra belasting gaan heffen op verpakkingen met minder dan 30% recyclaat, om het gebruik van gerecycled plastic aan te moedigen.  


« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2020