Account aanvragen

ILT pakt toezicht essentiƫle eisen op

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft onlangs een project 'circulariteit kunststof verpakkingen' opgezet. Het is gericht op de totstandkoming van verpakkingen. Hoe wordt een product-verpakkingscombinatie door producenten/importeurs (P/I’s) ontworpen en op de markt gebracht? 

De ILT constateert dat P/I’s onvoldoende transparant zijn over de wijze waarop de normen voor essentiële eisen worden toegepast. Hierdoor komen er mogelijk verpakkingen op de markt die niet aan deze eisen voldoen. En dat zou in strijd zijn met de (uitgebreide) producentenverantwoordelijkheid. ILT wil het toezicht op de essentiële eisen weer gaan oppakken. Het beoogde resultaat van de eerste fase van dit project is onder andere gericht op inspecties bij de P/I’s van wasverzachterflessen op samenstelling, recyclebaarheid, gewicht en andere essentiële eisen. Mede op basis van deze ervaringen en de adviezen uit de projectgroep, zal ILT besluiten welke verpakkingen vervolgens worden onderzocht.

Veerman in projectgroep
De ILT-projectgroep is samengesteld uit medewerkers van ILT en vertegenwoordigers van milieugroeperingen en kennisinstituten. Namens het bedrijfsleven neemt Matthijs Veerman van Morssinkhof deel. Hij is zowel bestuurslid bij NRK Recycling als NRK Verpakkingen. 

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2021