Account aanvragen

Experts gezocht voor project Verpakkingen vs. Verliezen

NRK Verpakkingen, FNLI en verschillende ketenpartners zijn betrokken bij het project Verpakkingen vs. Verliezen van Wageningen Universiteit (WUR). Helaas komt het ondanks de interessante vraagstelling maar moeizaam op gang. Welke bedrijven kunnen en willen hun expertise leveren over de functionaliteit van verpakkingen?

De vraagstelling is gericht op de effecten van alternatieve verpakkingen, wat betreft zowel de duurzaamheid van de verpakking als op de verliezen van het verpakte voedsel. In de praktijk blijkt het moeilijk om geschikte combinaties te vinden van voedingsproducent en verpakkingsleverancier, die een casus beschikbaar hebben voor dit project. Vaak wil een bedrijf in verband met marktkansen eerst kijken wat er op eigen kracht mogelijk is. Daarnaast wordt er per deelnemend bedrijf een eigen bijdrage gevraagd. Daar staat echter tegenover dat binnen dit project alle beschikbare kennis en expertise in Nederland bijeen is gebracht.

Expertise gezocht
Aan NRK Verpakkingen is specifiek gevraagd om expertise aan te leveren vanuit de functionaliteit van de verpakking. Voorop staat het doel om het verpakte voedsel te beschermen, maar vervolgens kan naar de duurzaamheid van de verpakking gekeken worden. Binnen het project is nog volop ruimte voor de inbreng van en actieve deelname met nieuwe casussen. Welk bedrijf haakt aan?

Enkele voorbeelden die nu spelen:

  • De vervanging van een papier-plastic laminaat voor meel door milieuvriendelijkere alternatieven
  • De verduurzaming van vers-verpakkingen van groenten en fruit
  • De verduurzaming van hersluitbare verpakkingen voor kaasplakken

Meer weten of meedoen?
Neem contact op met Roger Loop, loop@nrk.nl

« Terug naar vorige pagina

Contact

Loire 150 – Castellum
gebouw C - Synthesium
2491 AK Den Haag
Postbus 420
2260 AK Leidschendam

Tel. 070-444 06 60
info@nrkverpakkingen.nl


     


© NRK Verpakkingen 2021