Home > Nieuws > Nieuwsbericht
07-10-2020 Kras Recycling neemt moderne recycling-installatie in gebruik
Kras Recycling neemt moderne recycling-installatie in gebruik

Kras Recycling heeft op de vestiging in Almere een hypermoderne recyclinginstallatie voor de verwerking van harde kunststoffen in gebruik genomen.

Met deze installatie kan Kras de kunststof EcoFlowerBox verwerken, die vanaf 2021 wordt geïntroduceerd op de internationale bloemenmarkt. De installatie kan de uit 100% gerecyclede monomateriaal EF-boxen geheel scheiden van ongewenste restfracties, zoals metaal en papier afkomstig van stickers. Dit gebeurt door magneetfuncties en door soortelijke gewichtscheiding.

Van de directie van Circular Plastics heeft Kras het Circular Alliance-certificaat gekregen voor deze technologische doorbraak die gericht is op een milieuvriendelijke toekomst. Circular Plastics werkt vanuit een consortium-model aan duurzame oplossingen in verpakkingen en in de logistiek die de omslag naar een circulaire economie faciliteren en versnellen. Behalve Kras zijn ook Koninklijke Paardekooper Group, Fresco Flowers, Crea Green, Van Vliet, Euro-Rijn en Rabobank als partner aangesloten bij dit initiatief.