Home > Nieuws > Nieuwsbericht
14-07-2021 Productie co-extrusielijn circular sheets van start
Productie co-extrusielijn circular sheets van start

De intensieve samenwerking tussen KIVO Plastic Verpakkingen en Circular Plastics heeft erin geresulteerd dat de nieuwe co-extrusielijn half juni de eerste meters heeft gemaakt. Dit geheel nieuwe proces stelt beide bedrijven in staat om gezamenlijk nog duurzamere producten te maken met een hoog percentage gerecycled plastic, toegepast in bijvoorbeeld labels en tags voor de sierteelt. 

Co-extrusie is een compleet nieuw proces waarbij de grafische industrie voorzien wordt van hoogwaardige plaatmaterialen, van zowel virgin als 100% gerecycled plastic. Het materiaal voldoet aan de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen voor offsetdruk.  

Johan Thans, directeur Circular Plastics: “Wij zijn ontzettend trots dat we na een lange periode van voorbereidingen van start zijn gegaan. De kwaliteit van de producten is het resultaat van een perfecte synergie tussen de leverancier van grondstoffen Kras Recycling, geavanceerde ‘state of the art’ coëx-technologie en de kennis van de technische staf van KIVO en Circular Plastics.”

Klik hier om het filmpje te bekijken van de eerste meters van de productie.