Home > Nieuws > Nieuwsbericht
12-08-2021 Kennisprogramma over voedselveiligheid kunststof verpakkingen tijdens Empack
Kennisprogramma over voedselveiligheid kunststof verpakkingen tijdens Empack

NRK Verpakkingen organiseert tijdens de Empack op woensdagmiddag 8 september een interessant kennisprogramma over voedselveiligheid bij kunststof verpakkingen. Kris Callaert (NRK Verpakkingen/Viaware) en Gabriëlle van Benthem (Intertek) praten de aanwezigen bij over de actuele Europese wetgeving, de wetgeving buiten Europa en hoe het recyclen van kunststoffen past binnen de wetgeving voor voedselcontactmaterialen.

Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Als directeur van NRK Verpakkingen opent Roger Loop het programma met een korte introductie ‘Een podium voor kunststof verpakkingen’. Deelname aan het kennisprogramma van NRK Verpakkingen is gratis voor alle bezoekers van de Empack. Aanmelden voor de beurs is wel verplicht.

Programma:

14.00 uur – 14.15 uur
Korte introductie ‘Een podium voor kunststof verpakkingen’
Roger Loop, directeur NRK Verpakkingen

Kunststof verpakkingen hebben vele voordelen. Dit verklaart mede waarom ze niet meer zijn weg te denken uit het huidige verpakkingsaanbod. Alle voordelen ten spijt staat er echter druk op kunststoffen in het algemeen, en op kunststof verpakkingen in het bijzonder. Om de voordelen helder over het voetlicht te brengen en de nadelen van kunststof gezamenlijk aan te pakken, om zodoende de samenleving ten volle van kunststoffen te laten profiteren, is een gecoördineerde aanpak nodig. NRK Verpakkingen biedt de kunststof verpakking hiertoe het noodzakelijke platform.

14.15 uur – 14.45 uur
Recente en toekomstige wijzigingen in de Europese wetgeving 10/2011
Kris Callaert, projectmanager kunststofverpakkingen en voedselcontact, NRK Verpakkingen

Vanaf dit voorjaar zijn de vereisten van het 15e amendement van kracht voor producten die voor het eerst op de markt worden gebracht. Welke wijzigingen levert dit op in het 15e amendement van de Plastics verordening 10/2011? Tegelijkertijd is het eerste deel van de overgangsperiode geëindigd. Ook dit heeft gevolgen voor uw bedrijf. Welke? U hoort het tijdens deze presentatie.

14.45 uur – 15.15 uur
Voedselcontact wetgeving voor plastics buiten Europa
Gabriëlle van Benthem, Application Specialist Food Contact, Intertek 

Kunnen producten die zorgvuldig gecheckt zijn naar de Europese maatstaven voor voedselcontactmaterialen zonder meer wereldwijd vermarkt worden? En mogen we verwachten dat producten uit andere regio’s voldoen aan 'onze' eisen? U krijgt een overzicht van de vereisten aan plastic voedselcontactmaterialen wereldwijd, met een blik op verschillen en overeenkomsten met de Europese regelgeving.

15.15 – 15.45 uur
Update en lopende initiatieven voor het toepassen recyclaat in voedselverpakkingen
Kris Callaert, projectmanager kunststofverpakkingen en voedselcontact, NRK Verpakkingen

De druk op het inzetten van gerecyclede kunststoffen voor verpakkingsmaterialen neemt toe. Dit geldt ook voor voedselverpakkingen en andere contactmaterialen. Ondanks Europese recyclingdoelen is er weinig tot geen voortgang in de Europese wetgeving die de inzet van recyclaat bij de productie van voedselcontactmaterialen mogelijk moet maken (EU-dossier 282/2008). Of lijkt dit maar zo? U krijgt een overzicht van de belangrijkste lopende initiatieven en de timing in dit dossier, en u hoort hoe dit de huidige markt zal veranderen.

15.45 – 16.00 uur
Tijd voor vragen uit de zaal. Direct na iedere presentatie is er ook gelegenheid om enkele vragen te stellen.


Aanmelden
Aanmelden voor de Empack beurs? Gebruik de volgende link om gebruik te maken van de speciale code die Empack voor NRK Verpakkingen beschikbaar heeft gesteld.