Home > Nieuws > Nieuwsbericht
10-09-2021 EuPC roept op tot inzet recyclaat in verpakkingen
EuPC roept op tot inzet recyclaat in verpakkingen

European Plastic Converters roept in een persbericht op om in Europees verband afspraken te maken over de inzet van recyclaat in verpakkingen. Volgens EuPC zetten  fabrikanten van kunststofverpakkingen in Europa zich volop in om de doelen van de Europese Commissie rond een circulaire economie te behalen. Het gebruik van gerecyclede kunststoffen in verpakkingen vermindert de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen en daarmee de CO2-uitstoot bij de productie van verpakkingen.

EuPC stelt dat de doelstelling om in 2030 30% van de verpakkingen in Europa uit recylaat te laten bestaan haalbaar is. Het is volgens EuPC wel van groot belang dat niet alleen kunststofverwerkers de risico's in dit proces zouden moeten dragen. Alleen als de gehele keten haar verantwoordelijkheid neemt is de doelstelling van 30% recyclaat in verpakkingen haalbaar, aldus de EuPC.

NRK steunt het voorstel van EuPC om te komen tot een inzet van recyclaat in verpakkingen. Diezelfde ambitie heeft de NRK voor producten in andere markten. NRK overlegt ook met bedrijven om op vrijwillige basis te komen tot afspraken over de inzet van een percentage recyclaat. Dit in combinatie met afspraken met het Nederlandse overleg over invulling van de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid.

Lees hier het volledige persbericht van EuPC (Engels)