Home > Nieuws > Nieuwsbericht
13-09-2021 NRK Verpakkingen kijkt terug op succesvolle deelname Empack
NRK Verpakkingen kijkt terug op succesvolle deelname Empack

NRK Verpakkingen heeft 8 en 9 september succesvol deelgenomen aan de Empack in de Brabanthallen in Den Bosch. Zowel de beursstand in de centrale hal als het georganiseerde kennisprogramma over voedselveiligheid is zeer goed gezocht. Het was heel fijn om beide dagen veel leden en andere relaties weer live te kunnen ontmoeten. 

"Ik ben zelf tijdens coronatijd gestart in mijn nieuwe functie als directeur van NRK Verpakkingen. De beurs was voor mij een heel mooi moment om kennis te maken met veel van onze leden. Daarnaast is de beurs een goede plek om de toegevoegde waarde van onze branchevereniging te tonen. Dat hebben wij onder andere gedaan door de organisatie van een kennisprogramma over voedselveiligheid van kunststof verpakkingen. De presentaties van Kris Callaert (NRK Verpakkingen/Viaware) en Gabriëlle van Benthem (Intertek) in het beurstheater zijn zeer goed bezocht", aldus Roger Loop.

NRK Verpakkingen is kennispartner van Empack. De organisatie van het kennisprogramma op 8 september en de aanwezigheid met een stand op de beurs onderstreept de goede samenwerking tussen beiden. Roger sluit zich daarom zeker aan bij de terugblik die Empack zelf na afloop heeft rondgestuurd. Oude beurstijden van voor corona herleefden, of zoals in het persbericht te lezen is: "Het geluid van draaiende machines en het geroezemoes zullen bij velen als muziek in de oren hebben geklonken. We hebben ontzettend genoten van het enthousiasme en optimisme van zowel bezoekers, partners als exposanten, velen van hen hebben de beursvloer met een grote glimlach verlaten.”

     

Terugkijken presentaties
De volledige presentaties zijn terug te kijken op de website van Empack (scroll voor programma NRK Verpakkingen een stukje naar beneden)

  • Roger Loop: ‘Een podium voor kunststof verpakkingen’. Klik hier om de presentatie terug te kijken.
  • Kris Callaert: Recente en toekomstige wijzigingen in de Europese wetgeving 10/2011. Klik hier om de presentatie terug te kijken.
  • Gabriëlle van Benthem: Voedselcontact wetgeving voor plastics buiten Europa. Klik hier om de presentatie terug te kijken.
  • Kris Callaert: Update en lopende initiatieven voor het toepassen recyclaat in voedselverpakkingen. Klik hier om de presentatie terug te kijken.