Home > Nieuws > Nieuwsbericht
13-12-2021 Succesvolle masterclass voedselveiligheid: fysiek én online
Succesvolle masterclass voedselveiligheid: fysiek én online

Op 1 december stond Kris Callaert met veel enthousiasme voor de klas om het compliance assessment proces tot in detail toe te lichten tijdens de masterclass voedselveiligheid. Ieder jaar organiseert NRK Verpakkingen aan het eind van het jaar een interessant programma dat inzoomt op de voedselveiligheid van kunststof verpakkingen. 

"Wij zijn blij dat de masterclass dit jaar door kon gaan. Er was een groep van 22 deelnemers aanwezig op locatie bij NBC in Nieuwegein. Eenzelfde aantal deelnemers volgde de masterclass vanaf huis of kantoor via de livestream. Gezien de aangescherpte coronamaatregelen hebben we er op het laatste moment voor gekozen om de bijeenkomst toch te gaan streamen. Veel leden hebben dit gewaardeerd. Het is fijn dat het NBC hier ook heel flexibel mee om is gegaan", aldus Kris Callaert. 

Hij heeft de deelnemers tijdens de masterclass stap voor stap meegenomen door het gehele proces van de compliance assessment. Aan de hand van praktijkvoorbeelden heeft hij het traject van A tot Z uitgelegd. Kris heeft duidelijk gemaakt wat je als bedrijf moet doen om compliance aan te tonen. Naast de plastic verpakkingen was er ook aandacht voor de drukinkten en lijmen, die vaak onderdeel uitmaken van een verpakking. Daarnaast zijn toekomstige wetswijzigingen in EU 10/2011 aan bod gekomen, en hoe die het proces verder zullen beïnvloeden.