Home > Nieuws > Nieuwsbericht
09-04-2022 Succesvolle deelname Empack 2022
Succesvolle deelname Empack 2022

NRK Verpakkingen heeft van 5 tot en met 7 april succesvol deelgenomen aan de Empack in de Evenementenhal in Gorinchem. Zowel de beursstand als het georganiseerde kennisprogramma tijdens de eerste beursdag is zeer goed bezocht. Het was fijn om tijdens de beurs veel leden en andere relaties te ontmoeten. 

Als kennispartner van de Empack heeft NRK Verpakkingen op 5 april twee lezingen verzorgd. Silvia Freni Sterrantino, Senior Legal and Regulatory Affairs Manager bij European Plastics Converters (EuPC), heeft een actuele update gegeven over de diverse EU wet- en regelgeving die voor (kunststof) verpakkingen relevant is. Gezien de overvolle theaterzaal en de vragen na afloop voorzag deze presentatie in een duidelijke behoefte. Bezoekers vonden het zeer verhelderend om in een uurtje bijgepraat te worden over het actieplan voor de circulaire economie (CEAP), de implementatie van de SUP-richtlijn op Europees en nationaal niveau, de herziening van de Verpakkingsrichtlijn (PPWD) en de Plastic Tax en de effecten van de EU-taxonomie.  

Daarna gaf Kris Callaert (Projectmanager kunststofverpakkingen en voedselcontact NRK Verpakkingen) een presentatie over de actuele Europese wetgeving voor voedselcontactmaterialen'. In december 2021 heeft de Europese Commissie het startsein gegeven voor de herziening van de regels voor het gebruik van gerecycleerde kunststoffen in voedselcontactmaterialen. Inmiddels is een eerste ontwerpvoorstel voor de vervanging van Verordening 282/2008 aan de belanghebbenden voorgesteld. Die richtlijn moet het op termijn mogelijk maken dat ook andere kunststoffen dan rPET als recyclaat voor voedselcontact kunnen worden ingezet.

Terugkijken presentaties
De volledige presentaties zijn opgenomen en zijn terug te kijken via de website van de Empack, www.empack.nl.

Vragen?
Heeft u vragen over de presentaties?
Stuur uw vraag via de mail naar info@nrkverpakkingen.nl en wij nemen contact met u op.