Home > Nieuws > Nieuwsbericht
10-06-2022 Joan Hanegraaf geeft voorzittershamer over aan Rob Verhagen
Joan Hanegraaf geeft voorzittershamer over aan Rob Verhagen

Op 8 juni heeft Joan Hanegraaf de voorzittershamer van het bestuur van NRK Verpakkingen overgedragen aan Rob Verhagen. Hanegraaf, CEO van de Oerlemans Packaging Group, heeft de afgelopen twaalf jaar zitting gehad in het bestuur en een belangrijke rol gespeeld in de ketensamenwerking en verduurzaming van de sector. 

“De verdere verduurzaming van de kunststofketen kan alleen via samenwerking bereikt worden”, was de boodschap die Hanegraaf bij zijn afscheid meegaf. 

Rob Verhagen, director sustainability bij de Oerlemans Packaging Group, pakt met veel enthousiasme de voorzittershamer op. Ondanks de bereikte resultaten, zijn er nog voldoende uitdagingen. Hij gaat hier nadrukkelijk mee aan de slag, waarbij hij ook uitkijkt naar de samenwerking met Roger Loop, directeur van NRK Verpakkingen.

Aangestuurd door de leden en het bestuur, zullen beiden zich in goede afstemming inzetten voor het verder circulair maken van de kunststof verpakkingsketen. Zij worden daarbij gesteund door de inzichten uit de recente rapporten van zowel CE Delft als Systemiq, welke aangeven dat uitdagingen als de CO2-reductie en het circulair maken van de samenleving nauw met elkaar samenhangen. De inzet van kunststoffen speelt hierbij een wezenlijke rol, en de innovatiekracht van de meer dan 120 lid bedrijven van NRK Verpakkingen helpen de transitie te versnellen.
 

 

Joan Hanegraaf wordt bedankt voor zijn inzet voor NRK Verpakkingen door Roger Loop (r)

Bijschrift bij kleine foto bovenaan bericht: 
Rob Verhagen (l) neemt de voorzittershamer over van Joan Hanegraaf (r).