Home > Nieuws > Nieuwsbericht
25-06-2022 Plasthill en Constantia Flexibles verminderen verpakkingsgewicht voor meer duurzaamheid
Plasthill en Constantia Flexibles verminderen verpakkingsgewicht voor meer duurzaamheid

Het Oostenrijkse Constantia Flexibles gaat samenewerken met Plasthill Technical Films om de technologie CompresSeal in Europa op de markt te brengen. Deze CompresSeal-film heeft een betere sealbaarheid dan standaard polyethyleenfilms en weegt tot 30% minder.

Deze innovatie op verpakkingsgebied is vanaf augustus 2022 beschikbaar voor klanten in geselecteerde markten. Beide bedrijven bundelen hun krachten en expertise om de milieuvriendelijkere folies op industriële schaal op de markt te brengen.

De CompresSeal technologie bestaat uit een nieuwe en speciale micro pregingstechnologie. Dankzij het innovatieve preegpatroon kan het gramgewicht van polyolefinische afdichtingsfolies tot 30% worden verminderd, terwijl ze toch even dik blijven als standaardverpakkingen. Zo kan ook de carbon footprint van een bepaalde verpakkingsspecificatie worden verminderd. 

Minder additieven
Bovendien vermindert de technologie de problemen in verband met migrerende slip-additieven die gewoonlijk in de PE- en PP-folie-industrie worden gebruikt. Er kunnen dus minder additieven worden gebruikt en de wrijvingscoëfficiënt op de verpakkingslijn blijft constant, onafhankelijk van de omgevingsomstandigheden, zoals temperatuur en vochtigheid. Dit resulteert ook in hogere productiesnelheden. De innovatieve verpakkingsoplossing is bijzonder geschikt om te worden gebruikt in flow packs voor wasmiddelen, droge diervoeding, koffie, noten, hartige voedingsmiddelen, alsook in stazakken voor vloeistoffen. 

In eerste instantie zal de focus liggen op polyethyleen sealants in diktes van meer dan 60 gram per vierkante meter, waar gewichtsbesparing de grootste impact heeft op het milieu.

Lees meer