Home > Nieuws > Nieuwsbericht
06-07-2022 Koninklijke Hordijk opent vestiging in Duitsland
Koninklijke Hordijk opent vestiging in Duitsland

Op 1 juli heeft Koninklijke Hordijk de deuren van een nieuwe vestiging in Duitsland geopend. Hordijk Verpackungen GmbH in Heusenstamm is het resultaat van de splitsing van samenwerkingsorganisatie Miko–Hordijk GmbH. Ook in Duitsland stelt Hordijk ambitieuze doelen.

In Duitsland voerde Hordijk samen met Miko-Pac uit België al 15 jaar een verkooporganisatie: Miko-Hordijk GmbH. Met de oprichting van Hordijk Verpackungen GmbH speelt Hordijk in op een groeiende markt voor kunststofverpakkingen van onze Oosterburen. “Vooral op het gebied van PET, waarin Hordijk marktleider is in Nederland, zien we volop kansen in Duitsland”, vertelt Markus Ziechner, countrymanager van Hordijk Verpackungen.

Verwachte groei
Naast de Duitse vestiging heeft Hordijk in Nederland nog vijf vestigingen. De verwachting is dat de groei het komende jaar alleen maar verder zal toenemen. Met name in Duitsland wordt een flinke groei verwacht. De keuze om hier een vestiging te openen, was dan ook snel gemaakt. “Vooral bij de middelgrote bedrijven in Duitsland hopen we een nieuwe markt aan te boren”, zegt Ziechner. “Wij hebben ons inmiddels bewezen in Nederland en Duitsland bij grote opdrachtgevers. Natuurlijk wordt er van ons verwacht dat we groeien. Dat is ook mijn doel!”

De Duitse markt
Er zijn belangrijke verschillen tussen de Nederlandse en Duitse markt, aldus Ziechner. “In Duitsland loopt PET nog achter op PP in de markt voor kunststof trays. Maar PET biedt unieke mogelijkheden, met name op het gebied van recycling. Dat heeft Hordijk in Nederland al laten zien. Dit stelt ons in staat om ook in Duitsland met dit materiaal ons marktpotentieel te benutten.” Hierbij put Hordijk in Duitsland natuurlijk uit de Nederlandse ervaringen.

Lees meer