Home > Nieuws > Nieuwsbericht
08-07-2022 Plastic Pact NL benoemt Carlijn Röell als operationeel directeur
Plastic Pact NL benoemt Carlijn Röell als operationeel directeur

Vanaf 1 juli is Carlijn Röell operationeel directeur van het Plastic Pact NL. In deze rol gaat zij met de aangesloten bedrijven en organisaties zorgen voor het sluiten van de kringloop van plastic verpakkingen en eenmalige plastic producten in Nederland. 

Begin dit jaar publiceerde het Plastic Pact NL een routekaart met daarin de acties die nodig zijn voor het behalen van de doelen in 2025. De doelen zijn ambitieus en er is veel werk te doen. Samenwerking is noodzakelijk om op voldoende schaal kwalitatief goede oplossingen te bereiken voor reductie, hergebruik en recycling. Carlijn Röell zal als operationeel directeur hier sturing aan geven.

Versnellen en opschalen
Sandra Onwijn, voorzitter van het Plastic Pact NL: “Wij zijn heel blij dat Carlijn, met haar ervaring met kunststof verpakkingen en strategische processen, aan de slag gaat om de routekaart uit te voeren. We zitten nu op een kantelpunt en versnelling en opschaling zijn echt nodig. Daar gaat zij, samen met de aangesloten partijen en de Stuurgroep, hard aan werken.” 

Carlijn Röell: “Ik heb veel zin om mijn tanden te zetten in het versnellen en opschalen van de activiteiten van het Plastic Pact NL. De uitdaging om de kunststofketen duurzaam en circulair te maken is groot. Er zijn grotere stappen nodig en die kunnen alleen gezet worden in samenwerking met alle partijen in de hele cyclus. Partijen zijn zich daarvan bewust, maar die samenwerking moet goed georganiseerd worden. Daar ligt mijn rol.”