Home > Nieuws > Nieuwsbericht
19-09-2022 Gerecycled polystyreen in contact met levensmiddelen?
Gerecycled polystyreen in contact met levensmiddelen?

In het kader van de aanstaande Europese wetgeving over ‘gerecyclede kunststof die in contact met voedsel kan komen’ zet Polymer Comply Europe (PCE) een consortium op. Dat is erop gericht om materialen met gerecycled polystyreen, bestemd om in contact te komen met levensmiddelen, op de markt te houden.

Het doel is om een gunstige omgeving te creëren voor het verder ontwikkelen van deze materialen en artikelen met gerecycled polystyreen achter een functionele barrière.

De nog in 2022 verwachte nieuwe verordening vereist dat fabrikanten die gerecyclede kunststoffen willen inzetten voor contact met levensmiddelen bij de EFSA een technisch dossier indienen. Daarin moeten zij de effectiviteit van de functionele barrière in de toepassing aantonen. Het technisch dossier bevat onder andere de resultaten van migratietesten die laten zien dat de functionele barrière fungeert volgens verordening 10/2011. Hiertoe worden deze fabrikanten opgeroepen een consortium vormen.

Na het in werking treden van de nieuwe verordening hebben bedrijven slechts zes maanden de tijd om het technisch dossier in te dienen. Daarop vooruitlopend richt PCE, als organisatie verbonden aan European Plastic Converters (EuPC), nu al het benodigde consortium op. Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen.

Lees hier het volledige Engelstalige nieuwsbericht. Daarin staan ook de contactgegevens voor meer informatie.