Home > Nieuws > Nieuwsbericht
01-12-2022 Joan Hanegraaf Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Joan Hanegraaf Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Joan Hanegraaf, oud-voorzitter en erelid van zowel Federatie NRK als NRK Verpakkingen, ontving op woensdag 30 november 2022 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Rooij van de gemeente Meierijstad. Joan krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de verpakkings- en kunststofbranche. De uitreiking vond plaats aan het einde van de Jubileum Conferentie die Oerlemans Packaging Group organiseerde om het 50-jarig bestaan van het bedrijf te vieren. Tevens werd tijdens die conferentie de nieuw naam voor de Oerlemans Groep onthuld: Opackgroup.


Joan is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau (in 2007 ontving hij een Koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als raadslid van de gemeente Veghel (1994-2007) en gemeente Erp (1990-1993)). Joan heeft zich lange tijd actief ingezet door het vervullen van diverse onbezoldigde bestuursfuncties in de (internationale) verpakkingsbranche. Daarmee heeft hij enorm bijgedragen aan de ontwikkeling van de (Europese) kunststofsector. Zo was Hanegraaf tussen 2008 en 2019 voorzitter en bestuurslid van Federatie NRK. Ook was hij jarenlang voorzitter van NRK Verpakkingen.

De complete NRK feliciteert Joan van harte met deze mooie en zeer verdiende onderscheiding en bedankt hem voor zijn jarenlange en actieve betrokkenheid bij de hele sector!