Home > Nieuws > Nieuwsbericht
10-04-2023 Succesvolle deelname aan Empack 2023
Succesvolle deelname aan Empack 2023

NRK Verpakkingen heeft op 5 en 6 april succesvol deelgenomen aan de Empack in de Brabanthallen in Den Bosch. Zowel de beursstand als het georganiseerde kennisprogramma tijdens de tweede beursdag is zeer goed bezocht. Het was fijn om tijdens de beurs veel leden en andere relaties te ontmoeten. 

Als kennispartner van de Empack heeft NRK Verpakkingen een kennissessie verzorgd die in het teken stond van 'Wetgeving over verpakkingen: wat moet je doen en hoe toon je dat aan?'.

Op uitnodiging van NRK Verpakkingen heeft Martin van Braam, inspecteur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport, inzicht gegeven hoe de ILT toezicht houdt op de essentiële eisen vanuit het Besluit beheer verpakkingen 2014. Bedrijven die verpakkingen op de Nederlandse markt aanbieden, moeten aan die wetgeving voldoen. Maar wat houden deze essentiële eisen in en wat verwacht de ILT van de bedrijven? Martin heeft het publiek inzicht gegeven hoe zij bij de ILT moeten aantonen dat zij voldoen aan de essentiële eisen.

   
Martin van Braam (l) en Kris Callaert (r) 

Vervolgens heeft Kris Callaert de zaal bijgepraat over recente en toekomstige wijzigingen van de wetgeving voor voedselcontactmaterialen. Op dit moment is daar veel in gaande. In oktober 2022 is verordening 2022/1616 gepubliceerd over het gebruik van recycleerde kunststof in voedselcontactmaterialen. Het is een  verordening met een zeer grote impact op de huidige markt. Daarnaast vereist de huidige versie van EU10/2011 een aantal aanpassingen terwijl overkoepelend ook de hervorming van de kaderverordening EC 1935/2004 steeds meer vorm begint te krijgen. De sleutelpunten van alle veranderingen heeft Kris in drie kwartier uitgelegd. 

Terugkijken presentaties
De volledige presentaties zijn opgenomen en zijn binnenkort terug te kijken via de website van de Empack, www.empack.nl.

Vragen?
Heeft u vragen over de presentaties?
Stuur uw vraag via de mail naar info@nrkverpakkingen.nl en wij nemen contact met u op.  

Bekijk hier de aftermovie van de Empack