Home > Nieuws > Nieuwsbericht
16-06-2023 Terugblik webinar & oproep deelname aan NRK Actiegroep PFAS
Terugblik webinar & oproep deelname aan NRK Actiegroep PFAS

We kijken terug op een drukbezocht PFAS-Webinar op 7 juni 2023. In het webinar werd de aanstaande PFAS-restrictie toegelicht. Daarbij was er vooral aandacht voor het MKB in de rubber- en kunststofindustrie. Daarnaast gaven de sprekers de aanwezige leden inzicht hoe zij zich kunnen voorbereiden op de aanstaande restrictie en waar u terecht kunt voor vragen en eventuele financiële ondersteuning. Ook sprak een aantal leden de wens uit voor het opstarten van een actiegroep PFAS binnen de NRK. 

De NRK stelt de presentaties die gebruikt zijn tijdens het webinar graag beschikbaar voor haar leden. Hieronder kunt u de verschillende documenten downloaden (in PDF format):

NRK Actiegroep PFAS
Tijdens het webinar bleek dat er vanuit de NRK-leden behoefte bestaat om hierin gezamenlijk op te trekken, onder meer om:

  • Kennis over de PFAS-problematiek te delen
  • De ontwikkelingen rondom de voorgenomen PFAS-restrictie te volgen
  • Invullen van het ECHA-restrictiedossier tijdens de consultatieronde die loopt tot 25 september 2023

Daarom proberen we binnenkort een NRK Actiegroep PFAS te starten.

NRK-leden die graag actief willen meedoen kunnen zich aanmelden via info@nrk.nlGraag voor 1 juli 2023, afhankelijk van de aanmeldingen kijken we hoe we die actiegroep kunnen opstarten. Let op, de actiegroep is alleen toegankelijk voor leden van de NRK.