Home > Nieuws > Nieuwsbericht
21-08-2023 Vijf gratis adviestrajecten voor bedrijven die circulair willen worden via VANG Buitenhuis
Vijf gratis adviestrajecten voor bedrijven die circulair willen worden via VANG Buitenhuis

Wilt u als bedrijf aan de slag met het verminderen van je afval of je afvalscheiding verbeteren? Wilt u starten met circulair inkopen of voedselverspilling tegengaan? Maar weet u niet waar u moet beginnen of hoe u dit nog beter doet? Grijp dan nu uw kans en dien een projectaanvraag in. Krijgt u een van de vijf gratis adviestrajecten toegewezen, dan helpt VANG Buitenshuis u verder.

 

VANG Buitenshuis werkt in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan het verminderen van restafval bij bedrijven uit de kantoor-, winkel- en diensten (KWD) sector en biedt dit jaar vijf bedrijven gratis een advies-op-maat-traject aan.

Wat heeft uw bedrijf hier aan?
Veel bedrijven willen graag 100% circulair worden, maar weten niet precies hoe. Het ontbreekt soms aan specialistische kennis of tijd. In dit advies-op-maat-traject gaat u samen met een expert van Design Innovation Group op het gebied van circulaire bedrijfsvoering aan de slag met uw vraagstuk. De expert helpt u met voorbeelden uit de praktijk en maakt gebruik van de kennis en ervaring van zijn adviesbureau. Samen vertalen jullie het vraagstuk naar een concreet plan en brengen dit in de praktijk.

Voor wie?
Het adviestraject staat open voor bedrijven uit de KWD-sector met 25 of meer werknemers die een meer circulaire bedrijfsvoering willen realiseren. En die al een idee hebben hoe ze toe kunnen werken naar het resultaat 'minder afval'. Ook bedrijven die hier al mee bezig zijn en dit proces willen verbeteren, kunnen een projectaanvraag doen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het verminderen van afval binnen uw bedrijf
  • het beter scheiden van afvalstromen
  • het tegengaan van voedselverspilling
  • circulair inkopen
  • het gebruiken van tweedehands meubels.

Deelnemen
Via het aanvraagformulier kunt u een aanvraag indienen. De aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zie hiervoor Voorwaarden en beoordeling adviestraject bedrijven. Uw aanvraag zal zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen.

Meer informatie kunt u hier vinden