Home > Nieuws > Nieuwsbericht
13-02-2024 Welkom voor nieuw lid Qbig Packaging
Welkom voor nieuw lid Qbig Packaging

Wij verwelkomen Qbig Packaging uit Maarssen als nieuw lid van NRK Verpakkingen. Het bedrijf stelt zich zelf aan u voor.

Qbig Packaging is een ontwikkelaar en producent van hoogwaardige fitments voor de bulkverpakkingsindustrie (FIBC). Ze leveren liners, kranen en fitments voor vloeibare en vaste stoffen, zoals bijvoorbeeld eetbare oliën, melkpoeders of noten. "Als bedrijf streven wij ernaar om een positieve impact te hebben op de maatschappij en onze planeet. Daarom zoeken we voortdurend naar oplossingen die de impact van het inzetten van kunststofproducten verminderen", aldus Managing Director Madelon Eling.

BRCG gecertificeerd
"Sinds afgelopen jaar produceren we het grootste deel van onze fitments in onze eigen fabriek in Breukelen. Daar staat een machinepark met volledig elektrische spuitgietmachines. Deze productielocatie is vanaf deze maand ook BRCG gecertifieerd. De productielocatie staat bij Kansis, het werkbedrijf van de Stichtse Vecht, waarmee we al ruim twintig jaar samenwerken. In onze cleanroom bieden we assemblagewerk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het reshoren bieden we een duurzamere oplossing voor onze klanten in Europa. We produceren ook nog een deel in China bij een partnerfabriek waarmee we ook al twintig jaar samenwerken. Op deze manier behouden we flexibiliteit en kunnen we ook voor de Aziatische klanten een lokale oplossing bieden."

 

 

Sparren met branchegenoten
Madelon Eling is enthousiast over NRK Verpakkingen. "We hebben ons bij de vereniging aangesloten omdat we actiever willen meedraaien in en bijdragen aan de expertise en het netwerk van de kunststof verpakkingsindustrie. Nu we de productie in eigen hand hebben, leren we continue. We willen niet alleen bijblijven in de ontwikkelingen, maar ook kunnen anticiperen en sparren met branchegenoten."

Kijk voor meer informatie op de website www.qbigpackaging.com om een indruk te krijgen van het bedrijf.